14
Φεβ.
11

Ψήφισμα για την προειδοποίηση για πειθαρχικό που στάλθηκε στους Κ. Μ., Γ. Κ., μέλη του συλλόγου ΜΗΧ/ΜΗΧ Πάτρας.

Το τελευταίο διάστημα οι φοιτητές μέσα από τις συνελεύσεις τους και μέσα από τις διεκδικήσεις τους έχουν έρθει σε μεγάλη αντιπαράθεση όχι μόνο με την κυβέρνησηαλλά και με όλους τους μηχανισμούς που συμβάλλουν με τον πιο άμεσο τρόπο στη νομιμοποίηση και την υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Απ’την μια οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν πνίξει όλες τις τελευταίες μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο στα δακρυγόνα, το ξύλο και τις συλλήψεις, που μόνο σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν το λαό και τη νεολαία ώστε να σταματήσει να κατεβαίνει στο δρόμο και να διεκδικεί. Απ’την άλλη κομματια απ’το καθηγητικό μπλοκ απειλούν για πειθαρχικά σε αγωνιστές και συνδικαλιστές ίδιο παίζοντας αντίστοιχο ρόλο με αυτόν της αστυνομίας.
Στους ΜΗΧ/ΜΗΧ Πάτρας είναι αρκετό καιρό τώρα που το καθηγητικό μπλοκ με «πρωτοπόρους» το πιο συντηρητικό τους κομμάτι που αποτελεί και το Δ.Σ. του Τμήματος (όργανο μάλιστα που έχει υποκαταστήσει στη σχολή μας τη Γενική συνέλευση του τμήματος ώστε να είναι πιο εύκολο για αυτούς να παίρνουν αποφάσεις κάτω από τη μύτη του συλλόγου στην πιο δεξιά και αντιδραστική κατεύθυνση) έχει επιλέξει να έρθει σε κόντρα με αγωνιστές της σχολής, συλλογικότητες, αλλά και συνολικά τους φοιτητές. Έχει βάλει σκοπό να τρομοκρατήσει και να καταστείλει αγωνιστές φοιτητές, δίνοντας μήνυμα και σε ολόκληρο το σύλλογο για υπακοή σε αυτούς και τις αυθαίρετες εξουσίες τους. Απειλούν για χάσιμο εξεταστικής και εξαμήνου και με εισβάλουν σε στέκια παρατάξεων.
Όλα αυτά γίνονται ακόμα πιο σαφή με την τελευταία κίνηση από το Δ.Σ. του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και με επιστολές σε αγωνιστές του σχήματος Αντίλογος που αποτελούν σύμφωνα με τη γραμματεία προειδοποίηση για πειθαρχικό και απαιτούν την άμεση παραχώρηση του στεκιού του Αντιλόγου πίσω στον έλεγχο του τμήματος. Κάτι τέτοιο αποτελεί αρχικά πρωτοφανές γεγονός για το σύλλογο Μηχανολόγων ο οποίος έχει παράδοση αγωνιστική και οποιαδήποτε συζήτηση για ποινικοποίηση αγώνων ή αγωνιστών δεν τόλμαγε καν να συζητηθεί. Προτοφανώς λοιπόν στοχοποιεί πρόσωπα για να θεωρηθεί πως οι αγώνες κινητοποιούνται από προσωπικές παρεκκλίσεις και όχι από την ανάγκη για μια αξιοπρεπή ζωή.Στοχοποεί πρόσωπα για να θεωρηθεί το ζήτημα, πρόβλημα ενός και όχι του συνόλου. Το ΔΣ του τμήματος μηχανολόγων προτιμα να τα βάλει με τον κάθε έναν και ξεχωριστά παρά με όλους και ταυτόχρονα. Τέλος η ποιότητα αυτού του πολέμου που κηρύττει έχει σκοπό να περάσει πολλαπλά μηνύματα στους φοιτητές. Όχι μόνο σε αυτούς που αγωνίζονται αλλά και σε αυτούς που ακόμα το σκέφτονται. Θέλει να δώσει το μήνυμα πως οι παραβάτες τιμωρούνται, πως αυτοί που αγωνίζονται έχουν κόστος στην προσωπική τους ζωή.
Οι αγωνιστές όμως ξέρουν πώς να απαντάνε στην τρομοκρατία τέτοιων μηχανισμών. Απαντούν υψώνοντας το ανάστημά τους και δεν κρύβονται για να σωθούν. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες απειλές σε αγωνιστές. Δεν ξεχνάμε την απειλή για πειθαρχικό στον Σ. Χ. στους Πολιτικούς Μηχανικούς Πάτρας, δεν ξεχνάμε την προειδοποίηση για πειθαρχικό στον Α.Γ. και το Α.Β.  στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Πάτρας, την απειλή για πειθαρχικό στον Ν. Π. στην Επιστήμη Υλικών στην Πάτρα. Όπως και τότε έτσι και σήμερα πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας. Ως φοιτητικός σύλλογος δεν θα ανεχτούμε την τρομοκρατία σε κανένα συνάδελφό, ειδικά όταν αυτή τολμά να ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση μέσα στο Πανεπιστήμιο, η οποία με αίμα κατακτήθηκε από τον ελληνικό λαό και κατοχυρώθηκε με το άσυλο. Αντίθετα καταγγέλουμε το συγκεκριμένο περιστατικό ως πραξικοπηματικό, άνανδρο και αντιπαραθετικό προς τους αγώνες του λαού και της νεολαίας ως πράξη ρεβαντσισμού απέναντι στους φοιτητές, και να το καταγγέλουμε ως κίνηση που αποσκοπεί στο να μεταφέρει το επίπεδο της συζήτησης από την πολιτική και τις συλλογικότητες, στο επίπεδο πολέμου με  συγκεκριμένα άτομα και στη δημιουργία προσωπικού κόστους στη ζωή τους και την καθημερινότητά τους.


0 Responses to “Ψήφισμα για την προειδοποίηση για πειθαρχικό που στάλθηκε στους Κ. Μ., Γ. Κ., μέλη του συλλόγου ΜΗΧ/ΜΗΧ Πάτρας.”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


κεντρική σελίδα ΕΑΑΚ

eaak

ενάντια στην παιδεια εμπόρευμα

Επικοινωνία

Για πληροφορίες, παρατηρήσεις, κλπ...mail: arak.eaak [at] yahoo.gr ή καθημερινά στο τραπεζάκι της ΑΡΑΚ στο ΤΕΙ Ηρακλείου.

arak arak eaak eaak tei hrakleiou ΑΕΙ ΑΡΕΝ Αλέξης Γρηγορόπουλος Αλεξης Γρηγορόπουλος Γενική συνέλευση ΔΑΠ Δεκέμβρης 08 Δεκεμβρης Εξεγερση Δεκέμβρη φωτογραφίες Ηράκλειο ΠΑΣΠ ΠΚΣ Σ.Τ.ΕΦ. ΣΔΟ ΣΕΥΠ Συμβούλιο Διοίκησης Συμβούλιο Διοίκησης ΤΕΙ Ηρακλείου ΤΕΙ ΤΕΙ Ηρακλείου απεργία απεργια απεργια 23 φλεβαρη απόφαση συνέλευσης αρακ αρακ εαακ ασυλο γενική απεργία γενική συνέλευση σδο γενική συνέλευση σευπ γενική συνέλευση στεφ γενική συνελευση γενικη συνέλευση γενικη συνελευση στεφ δημοκρατικά δικαιώματα διαδηλωση εαακ εε εκδήλωση εκλογες τει ηρακλειου εκπαιδευση εκπαιδευτική αναδιαρθρωση εσωτερικός κανονισμός ηρακλειο καταληψη τει ηρακλειου καταστολή λαος μεταναστες νδ νεα μετρα νομος πλαισιο νόμος πλαίσιο παιδεια πανεργατική απεργία παρασταση διαμαρτυρίας πασοκ πκς πλαίσιο αρακ πορεία πορεια πορειες πρωτοετείς σδο τει Ηρακλειου σευπ τει Ηρακλειου στεφ στεφ τει Ηρακλειου συμβουλια διοικησης συμβούλια διοίκησης συνελευση στεφ τει ηρακλειου τει ηρακλειο τει ηρακλειου τει ηρακλειου συμβουλια διοικησης

Αφίσες ΕΑΑΚ

Μας διάβασαν:

  • 35.680 hits

Αρέσει σε %d bloggers: