15
Μαρ.
11

ΜΑΖΕΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Τ.ΕΦ.

Τι είναι η γενική συνέλευση του σπουδαστικού συλλόγου?

Η γενική συνέλευση είναι το ανώτερο αποφασιστικό όργανο του φοιτητικού συλλόγου. Στη Γ.Σ. συμμετέχει το σύνολο των φοιτητών της Σχολής, είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε από τους φοιτητές για τους φοιτητές και όχι για τις παρατάξεις. Είναι το μόνο πεδίο που μπορούν να αντιπαρατεθούν πολιτικές απόψεις, να διαμορφωθούν συνειδήσεις και να διαπαιδαγωγηθούν ολόκληρες γενιές στο να αμφισβητούν και να διεκδικούν όσα τους ανήκουν. Η Συνέλευση είναι το ζωντανό και αμεσοδημοκρατικό κύτταρο του φοιτητικού κινήματος, καθώς είναι μία διαδικασία οργανωμένη “από τα κάτω” κόντρα σε λογικές αντιπροσώπευσης, πεφωτισμένων μεγαλοστελεχών παρατάξεων, κλειστών συμβουλίων κλπ. Είναι, επίσης, μία συλλογική διαδικασία που έχει υιοθετήσει το κίνημα σε δυναμικές στιγμές (νόμος Αρσένη ’98-’99, Μάιος-Ιούνιος ’06, Γενάρης-Μάρτης ’07, Δεκέμβρης ’08 κ.ά.)

Και γιατί να υπογράψω?

Η γενική συνέλευση συγκαλείται  από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, που στην περίπτωση της Σ.Τ.ΕΦ. την αυτοδυναμία κατέχει η ΠΑΣΠ (με 5 στις 9 έδρες) οπότε και την ευθύνη μαζί με τη ΔΑΠ (2 έδρες)  για την (μη) διεξαγωγή της. Δεν είναι τυχαία η επιλογή των παρατάξεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ να αρνούνται να γίνει συνέλευση κάθε φορά που το ζητάμε, αφού θέλουν οι συνελεύσεις να γίνονται μόνο δύο φορές το χρόνο και να αποφασίζουν για τους φοιτητές χωρίς αυτούς. Με το μάζεμα των υπογραφών αναγκάζεται το διοικητικό συμβούλιο να ορίσει γενική συνέλευση από το καταστατικό του συλλόγου.

Και αν γίνει η συνέλευση τι θα αλλάξει?

Για εμάς η γενική συνέλευση δεν είναι ένα αμφιθέατρο όπου μέσα πλακώνονται οι παρατάξεις αλλά ο τρόπος για να λύνονται τα προβλήματα που έχει η πλειοψηφία των φοιτητών. Δηλαδή να  παίρνονται συλλογικά μαχητικές αποφάσεις που να λύνουν από τα πιο μικρά θέματα που αφορούν το ΤΕΙ (π.χ. ουρές στα εργαστήρια) μέχρι τα πιο τρανταχτά, που μας αφορούν ως φοιτητές και αυριανούς εργαζομένους.

Γιατί πρέπει να γίνει η γενική συνέλευση τώρα?

Ζούμε σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση του συστήματος γενικεύεται και φθείρει ακόμα περισσότερο τους νέους και τους εργαζόμενους. Στην Ελλάδα η ειδική μορφή που παίρνει η επίθεση συμπυκνώνεται με το μνημόνιο και την ιδιότυπη χούντα που έχει εγκαθιδρυθεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και παρακάμπτει τις λαϊκές αντιστάσεις. Μια επίθεση που στόχο έχει να τσακίσει τα όποια κεκτημένα είχαν απομείνει και να οδηγήσει τις ζωές της πλειοψηφίας της κοινωνίας στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.
Στο μέτωπο της παιδείας ετοιμάζουν μια νέα πιο σκληρή επίθεση, με την κυβέρνηση να καταθέτει μέσα στο Μάρτιο ένα νέο νομοσχέδιο για την παιδεία που μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις, βάζει οικονομικούς-ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, βάζει δίδακτρα, καταργεί τις φοιτητικές παροχές, ξεπουλάει την έρευνα και την διδασκαλία στις αγορές και τις πολυεθνικές.

Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να οριστεί η γενική συνέλευση ώστε οι φοιτητές πρώτα από όλα να ενημερωθούν γι αυτά που τους αφορούν και με έντεχνο τρόπο τους αποκρύπτουν. Μέσα από μαζικές διαδικασίες να δημιουργήσουμε ένα φοιτητικό κίνημα διαρκείας που με συνελεύσεις καταλήψεις και διαδηλώσεις, στο πλάι των εργαζομένων, θα ανατρέψει την επίθεση που δεχόμαστε στην παιδεία την εργασία και τη ζωή.

ΚΑΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ, ΧΑΜΕΝΟς ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑς ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!


0 Responses to “ΜΑΖΕΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Τ.ΕΦ.”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


κεντρική σελίδα ΕΑΑΚ

eaak

ενάντια στην παιδεια εμπόρευμα

Επικοινωνία

Για πληροφορίες, παρατηρήσεις, κλπ...mail: arak.eaak [at] yahoo.gr ή καθημερινά στο τραπεζάκι της ΑΡΑΚ στο ΤΕΙ Ηρακλείου.

arak arak eaak eaak tei hrakleiou ΑΕΙ ΑΡΕΝ Αλέξης Γρηγορόπουλος Αλεξης Γρηγορόπουλος Γενική συνέλευση ΔΑΠ Δεκέμβρης 08 Δεκεμβρης Εξεγερση Δεκέμβρη φωτογραφίες Ηράκλειο ΠΑΣΠ ΠΚΣ Σ.Τ.ΕΦ. ΣΔΟ ΣΕΥΠ Συμβούλιο Διοίκησης Συμβούλιο Διοίκησης ΤΕΙ Ηρακλείου ΤΕΙ ΤΕΙ Ηρακλείου απεργία απεργια απεργια 23 φλεβαρη απόφαση συνέλευσης αρακ αρακ εαακ ασυλο γενική απεργία γενική συνέλευση σδο γενική συνέλευση σευπ γενική συνέλευση στεφ γενική συνελευση γενικη συνέλευση γενικη συνελευση στεφ δημοκρατικά δικαιώματα διαδηλωση εαακ εε εκδήλωση εκλογες τει ηρακλειου εκπαιδευση εκπαιδευτική αναδιαρθρωση εσωτερικός κανονισμός ηρακλειο καταληψη τει ηρακλειου καταστολή λαος μεταναστες νδ νεα μετρα νομος πλαισιο νόμος πλαίσιο παιδεια πανεργατική απεργία παρασταση διαμαρτυρίας πασοκ πκς πλαίσιο αρακ πορεία πορεια πορειες πρωτοετείς σδο τει Ηρακλειου σευπ τει Ηρακλειου στεφ στεφ τει Ηρακλειου συμβουλια διοικησης συμβούλια διοίκησης συνελευση στεφ τει ηρακλειου τει ηρακλειο τει ηρακλειου τει ηρακλειου συμβουλια διοικησης

Αφίσες ΕΑΑΚ

Μας διάβασαν:

  • 35.680 hits

Αρέσει σε %d bloggers: