24
Οκτ.
11

Ανακοίνωση της Α.Ρ.Α.Κ. – Ε.Α.Α.Κ. για τα γεγονότα της 20/10

      Μαζικότατες και μαχητικότατες οι ιστορικές κινητοποιήσεις που σημάδεψαν την εργατική πάλη το διήμερο 19-20/10. Πάνω απο 500.000 ανα ημέρα βγήκαν στους δρόμους και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας. Και στο Ηράκλειο 15.000 διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις επιταγές των κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και δήλωσαν ξεκάθαρα την άρνηση τους να θυσιαστούν στο βωμό του κέρδους των δανειστών μας. Η ημερομηνία αποκτούσε έντονη σημασία λόγω του Πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τη Πέμπτη 20/10 και προανήγγηλε μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απολύσεις μέσω της εφεδρείας και νέο γύρο φοροεπιδρομών. Το μένος του καθεστώτος και των μηχανισμών του σημάδεψε τη μέρα με αίμα.

ΝΕΚΡΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

      Όχι απο περίπατο, ούτε απο πέτρα αλλά απο εισπνοή μεγάλης ποσότητας χημικών ο 53χρονος οικοδόμος Δ.Κοτσαρίδης ένιωσε αδιαθεσία και διακομήστηκε ευσπευσμένα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Κατα την άφιξή του είχε ήδη πέσει σε καρδιακή ανακοπή και παρα τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Για εμάς το αίμα του βαραίνει τη κυβέρνηση και τα σώματα καταστολής καθώς ευθύνονται για τις συνεχείς επιθέσεις και το χημικό πόλεμο που για άλλη μια φορά έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας. Επιβεβαιώνεται ότι τόσο καιρό στις διαδηλώσεις μόνο από τύχη δε θρηνήσαμε περισσότερα θύματα από τις δολοφονικές ομάδες της κρατικής καταστολής και τα εργαλεία χημικού πολέμου που χρησιμοποιούν. Ο θάνατος αυτός ηταν πληγή στην εργατική τάξη, μια απώλεια απο το ζωντανό χώρο του εργατικού κινήματος, ευθεία επίθεση και απειλή στις δυνάμεις της ανατροπής.

      Καταγγέλουμε ανοιχτά και απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στο Σύνταγμα. Κανένα σκεπτικό δεν δικαιολογεί την επίθεση με δολοφονική βία στην περιφρούρηση και πολύ περισσότερο μολότοφ και πέτρες σε απροστάτευτους διαδηλωτές. Ακόμα και εαν μπλόκ του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου αλώθηκαν από μηχανισμούς του κράτους και παρακράτους δεν αναιρεί τις ευθήνες του χώρου για την έλληψη περιφρούρησης και την ευκολία ενσωμάτωσης του από τους μηχανισμούς αυτούς, ούτε και τις ευθήνες των ατόμων που συνέχισαν αυτή την επίθεση. Άνθρωποι που θέτουν σε φυσικό κίνδυνο διαδηλωτές, που δίνουν στις ομάδες καταστολής δικαιολογία για εκκένωση της διαμαρτυρίας και που με κάθε τρόπο βλάπτουν και αποδυναμώνουν το εργατικό κίνημα και τις μαχητικές πρακτικές του δεν ανήκουν σε αυτό και δεν δικαιούνται να αναζητούν σε αυτό ασηλία για τη δική τους δραστηριότητα.

      Τέλος δεν είναι άμοιρο ευθηνών το ίδιο το Κ.Κ.Ε. αλλα οι ευθήνες του περιορίζονται στη διαχρονική τάση απομονωτισμού που έχει επιδείξει και την άρνηση του να επιλέξει κοινό δρόμο αγώνα με το σύνολο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Η ανατροπή της κυβέρνησης των δολοφόνων, της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ και η οικοδόμηση της άλλης κοινωνίας απαιτεί τη συσπήρωση γύρω από τα δίκαια αιτήματα του εργατικού λαϊκού κινήματος.

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ.

  • Μονομερής παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.

  • Ανατροπή του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και κάθε αντιλαϊκού νομοσχεδίου.

  • Κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο. Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας

  • Έξοδος από την Ε.Ε. και το Ευρώ.

  • Καμία συγχώνευση-κλείσιμο ΑΕΙ-ΤΕΙ-σχολείων-νοσοκομείων. Αύξηση χρηματοδότησης για Υγεία-Παιδεία, όχι για στρατιωτικές επεμβάσεις και εξοπλισμούς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Τ.ΕΦ. ΤΡΙΤΗ 01/11 14:00 ΣΤΟ ΑΜΦ. Κ-28


0 Σχόλια to “Ανακοίνωση της Α.Ρ.Α.Κ. – Ε.Α.Α.Κ. για τα γεγονότα της 20/10”



  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε


κεντρική σελίδα ΕΑΑΚ

eaak

ενάντια στην παιδεια εμπόρευμα

Επικοινωνία

Για πληροφορίες, παρατηρήσεις, κλπ...mail: arak.eaak [at] yahoo.gr ή καθημερινά στο τραπεζάκι της ΑΡΑΚ στο ΤΕΙ Ηρακλείου.

arak arak eaak eaak tei hrakleiou ΑΕΙ ΑΡΕΝ Αλέξης Γρηγορόπουλος Αλεξης Γρηγορόπουλος Γενική συνέλευση ΔΑΠ Δεκέμβρης 08 Δεκεμβρης Εξεγερση Δεκέμβρη φωτογραφίες Ηράκλειο ΠΑΣΠ ΠΚΣ Σ.Τ.ΕΦ. ΣΔΟ ΣΕΥΠ Συμβούλιο Διοίκησης Συμβούλιο Διοίκησης ΤΕΙ Ηρακλείου ΤΕΙ ΤΕΙ Ηρακλείου απεργία απεργια απεργια 23 φλεβαρη απόφαση συνέλευσης αρακ αρακ εαακ ασυλο γενική απεργία γενική συνέλευση σδο γενική συνέλευση σευπ γενική συνέλευση στεφ γενική συνελευση γενικη συνέλευση γενικη συνελευση στεφ δημοκρατικά δικαιώματα διαδηλωση εαακ εε εκδήλωση εκλογες τει ηρακλειου εκπαιδευση εκπαιδευτική αναδιαρθρωση εσωτερικός κανονισμός ηρακλειο καταληψη τει ηρακλειου καταστολή λαος μεταναστες νδ νεα μετρα νομος πλαισιο νόμος πλαίσιο παιδεια πανεργατική απεργία παρασταση διαμαρτυρίας πασοκ πκς πλαίσιο αρακ πορεία πορεια πορειες πρωτοετείς σδο τει Ηρακλειου σευπ τει Ηρακλειου στεφ στεφ τει Ηρακλειου συμβουλια διοικησης συμβούλια διοίκησης συνελευση στεφ τει ηρακλειου τει ηρακλειο τει ηρακλειου τει ηρακλειου συμβουλια διοικησης





Αφίσες ΕΑΑΚ

Μας διάβασαν:

  • 36.041 hits