15
Νοέ.
11

μέρες παράνοιας στο τει ηρακλείου

Δεν θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε με διαφορετικό όνομα τις σκηνές άπειρου κάλους που διαδραματίστηκαν αυτές τις μέρες στο ΤΕΙ και πιο συγκεκριμένα στα όργανα του συλλόγου. Χωρίς περιστροφές θα προβούμε στην εξιστόρηση των προαναφερόμενων γεγονότων.

Η ιστορία μας ξεκινά από την Γενική Συνέλευση του συλλόγου σπουδαστών Σ.Τ.Εφ. που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 08/11/2011. Για τα πρακτικά να αναφέρουμε πως ήταν η δεύτερη εξ αναβολής συνέλευση του συλλόγου και η τρίτη που πραγματοποιήθηκε σε διάστημα 2 μηνών και ο ορισμός των συνελεύσεων αυτών γινόταν με ψήφισμα μέσα στη διαδικασία.

Την Τρίτη λοιπόν μπήκαμε στο αμφ. Κ-28 με την προοπτική να συζητήσουμε τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό (ορισμός πραξικοπηματικής συγκυβέρνησης με διορισμένο πρωθυπουργό από τις δυνάμεις του δικομματισμού και τα εξαπτέρυγά τους), τη συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής από τρεις καθηγητές (Ναουμίδης, Ξεζωνάκης, Χλιαουτάκης) για να επιμεληθούν τις απαραίτητες διεργασίες για τον ορισμό Συμβουλίου Διοίκησης κατά τις προσταγές του νόμου Διαμαντοπούλου και φυσικά τη κινητοποίηση του συλλόγου ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως η συγκεκριμένη ατζέντα δεν είχε απασχολήσει καμία πολιτική δύναμη. Παρόλο που ανοίξαμε τα θέματα με την πρώτη μας τοποθέτηση, η “μεγάλη και υπεύθυνη” παρέα της ΔΑΠ ανακοίνωσε πως δεν θα προβεί στην κατάθεση πλαισίου καθώς: “Μια παράταξη δεν μπορεί να αλλάζει το πλαίσιο της κάθε τρεις βδομάδες”. Ο συνάδελφος παρέμεινε στο προεδρείο άλλα η κομματική στρατιά της παράταξης του Σαμαρά μην έχοντας κάτι να ψηφίσει, δικαιολογώντας έτσι την παρουσία της στη συνέλευση, σταδιακά διαλύθηκε και αποχώρησε κατά τις προσταγές των καθοδηγητών της. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά προσπάθησε χλιαρά να διαχωριστεί, στα μάτια του κόσμου της, από τον κομματικό της φορέα παρά την οικονομική, πολιτική και ιδεολογική της εξάρτηση ενώ στη συνέχεια οι ελάχιστες τοποθετήσεις των στελεχών της αναλώθηκαν σε ανούσιες περιαυτολογίες άσχετες με τα φλέγοντα ζητήματα που είχαν τεθεί. Τελειωτικό χτύπημα το πολιτικό έλλειμμα του Μ.Α.Σ που “αμέλησε” να συμπεριλάβει στο πλαίσιό του οποιαδήποτε αναφορά ή σχεδιασμό για το Πολυτεχνείο ή τις πολιτικές εξελίξεις. Ακόμα χειρότερα το πολιτικό του κείμενο ήταν αυτολεξεί το ίδιο με της προηγούμενης συνέλευσης, με τα ορθογραφικά λάθη και τη λάσπη για τα ΕΑΑΚ αναλλοίωτα παρά την απάντηση που είχαν λάβει.

Δύο μέρες μετά πραγματοποιήται Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, το οποίο αποτελείται από εννέα έδρες εκ των οποίων πέντε της ΠΑΣΠ, δύο της ΔΑΠ, μία του ΜΑΣ και μία της Α.Ρ.Α.Κ-Ε.Α.Α.Κ.

Και στο οποίο προχωρήσαμε στη κατάθεση δύο προτάσεων: αφ ενώς το Δ.Σ. να ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής της τακτικής συνέλευσης του συλλόγου και αφ εταίρου να καλέσουμε τους καθηγητές που ορίστηκαν στην οργανωτική επιτροπή να παραιτηθούν της θέσης τους. Στο πρώτο ζήτημα αρνήθηκαν με τη δικαιολογία ότι θα οριστεί σε ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. αγνοώντας τη δέσμευση τους στην συνέλευση και προκαλώντας αχρείαστες και επιζήμιες καθυστερήσεις. Οι συνάδελφοι της ΔΑΠ πήγαν ένα βήμα παρακάτω χρεώνοντας τον εκφυλισμό των γενικών συνελεύσεων στον αριθμό τους ενώ παραδέχθηκαν ευθαρσώς ότι η συνέλευση είναι ΘΕΑΤΡΟ όπου “ο κόσμος ψηφίζει αυτό που του λέμε” γιατί “ότι ψήφιζε πριν αυτό θα ψηφίσει και μετά”. Στο επόμενο Δ.Σ. οι “αφέντες” του συλλόγου με το εξαπτέρυγο της ΔΑΠ καταψήφισαν για δεύτερη φορά την πρόταση της ΑΡΑΚ για γενική συνέλευση προτάσσοντας την ίδια κατάπτυστη λογική του ότι έχουν γίνει πολλές συνελεύσεις και η μέρα διεξαγωγής θα οριστεί σε επόμενο Δ.Σ. Όταν στο αντιδημοκρατικό μέτωπο των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ προστεθεί η επίθεση σε μέλη φοιτητικών συλλόγων και της ΕΑΑΚ την Τρίτη 15 Νοέμβρη από σύμπραξη της ΠΑΣΠ και των ΜΑΤ φαίνεται ότι η νεολαία του ΠΑΣΟΚ ζήλεψε τη “δόξα” της ΟΝΝΕΔ και κινείται στο ίδιο χουντικό κλίμα με τη σημερινή συγκυβέρνηση Παπαδήμα-Βορίδη. Η καταστολή και η τρομοκρατία συμπληρώνουν την αντιδραστικά θωρακισμένη τεχνοκρατία που προτάσσει σαν από μηχανής θεό το κεφάλαιο.

Δεν είναι οι γενικές συνελεύσεις εκφυλισμένες αλλά οι ίδιες οι παρατάξεις.

Μάζες ξεπουλημένων “συνδικαληστών” περιορισμένων σε στενές, κομματικές, ηττοπαθείς λογικές ανίκανες να αφουγκραστούν την ίδια τους τη δυσωδία πόσο μάλλον να εκφράσουν την εξαγριωμένη νεολαία. Τα χρόνια της πολιτικής του ρουσφετιού και του κεράσματος, των πάρτυ και του συνδικαλισμού των λίγων πρέπει να τελειώσουν.

Στα μέρη της πληττόμενης κοινωνίας, των φτωχοποιημένων στρωμάτων, της χωρίς μέλλον νεολαίας, τα λόγια του Δημήτρη Γληνού φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ:

“Οι δρόμοι που ανοίγονται σήμερα μπροστά σας, δεν είναι πολλοί, είναι δύο. Είτε το θελήσετε να τους αναγνωρίσετε είτε όχι, είτε προσπαθήσουν να σας τους κρύψουν μέσα στην ομίχλη ιδεαλιστικών σοφισμάτων, οι δρόμοι, που ανοίγονται μπροστά σας, είναι και μένουνε δυο: ή θα πάτε με το μέρος της συντήρησης και της αντίδρασης, ή θα πάτε με το μέρος της επανάστασης.”

Είναι υποχρέωσή μας,ανάγκη μας και πολύ περισσότερο, προαπαιτούμενο για την επιβίωση μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, προσωπικές και συλλογικές. Να ξανακάνουμε δικά μας το φοιτητικό κίνημα και τα όργανά του, να βρούμε μαζί τους τρόπους που θα απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας, να βγούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα, στους δρόμους της ανατροπής και των νικηφόρων κινημάτων, να συνδεθούμε με τα ρεύματα της εποχής μας, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μαθητές.

ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο αγώνας για επιβίωση είναι ο αγώνας για ελευθερία, ο αγώνας για ουσιαστική και άμεση δημοκρατία, αγώνας για δικαιοσύνη και ισότητα, για μόρφωση, υγεία, εργασία.

Ο πρώτος σταθμός η επέτειος του Πολυτεχνείου να σημάνει το τέλος της νεοδιορισθήσας συγκυβέρνησης του Κεφαλαίου από τη λαϊκή οργή, τις μαζικές κινητοποιήσεις και το μαχητικό κίνημα.

Με τη σειρά μας σαν Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση σας καλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε την Τετάρτη 17 Νοέμβρη 14:00 στη Λότζια ώστε να συμβάλουμε τα ελάχιστα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του τριημέρου.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 15-17/11

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ 17/11 19:00 ΣΤΗ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ούτε σιωπής, ούτε υποταγής.

Είμαστε η γενιά της ανατροπής.


0 Responses to “μέρες παράνοιας στο τει ηρακλείου”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


κεντρική σελίδα ΕΑΑΚ

eaak

ενάντια στην παιδεια εμπόρευμα

Επικοινωνία

Για πληροφορίες, παρατηρήσεις, κλπ...mail: arak.eaak [at] yahoo.gr ή καθημερινά στο τραπεζάκι της ΑΡΑΚ στο ΤΕΙ Ηρακλείου.

arak arak eaak eaak tei hrakleiou ΑΕΙ ΑΡΕΝ Αλέξης Γρηγορόπουλος Αλεξης Γρηγορόπουλος Γενική συνέλευση ΔΑΠ Δεκέμβρης 08 Δεκεμβρης Εξεγερση Δεκέμβρη φωτογραφίες Ηράκλειο ΠΑΣΠ ΠΚΣ Σ.Τ.ΕΦ. ΣΔΟ ΣΕΥΠ Συμβούλιο Διοίκησης Συμβούλιο Διοίκησης ΤΕΙ Ηρακλείου ΤΕΙ ΤΕΙ Ηρακλείου απεργία απεργια απεργια 23 φλεβαρη απόφαση συνέλευσης αρακ αρακ εαακ ασυλο γενική απεργία γενική συνέλευση σδο γενική συνέλευση σευπ γενική συνέλευση στεφ γενική συνελευση γενικη συνέλευση γενικη συνελευση στεφ δημοκρατικά δικαιώματα διαδηλωση εαακ εε εκδήλωση εκλογες τει ηρακλειου εκπαιδευση εκπαιδευτική αναδιαρθρωση εσωτερικός κανονισμός ηρακλειο καταληψη τει ηρακλειου καταστολή λαος μεταναστες νδ νεα μετρα νομος πλαισιο νόμος πλαίσιο παιδεια πανεργατική απεργία παρασταση διαμαρτυρίας πασοκ πκς πλαίσιο αρακ πορεία πορεια πορειες πρωτοετείς σδο τει Ηρακλειου σευπ τει Ηρακλειου στεφ στεφ τει Ηρακλειου συμβουλια διοικησης συμβούλια διοίκησης συνελευση στεφ τει ηρακλειου τει ηρακλειο τει ηρακλειου τει ηρακλειου συμβουλια διοικησης

Αφίσες ΕΑΑΚ

Μας διάβασαν:

  • 35.680 hits

Αρέσει σε %d bloggers: