04
Δεκ.
11

καμία ανακωχή με τη νέα κυβέρνηση – αγώνας τωρα για την ανατροπή της

ΜΑΖΕΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Τ.ΕΦ. ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΤΗΣ ΑΡΑΚ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11:00 ΣΤΗ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Τον τελευταίο καιρό, ο ελληνικός λαός γίνεται μάρτυρας μιας απέλπιδης προσπάθειας της ευρωπαϊκής και ελληνικής αστικής τάξης να διασώσει την ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ προς όφελος τους. Προφανώς ο εκβιασμός αυτός δεν αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά τον ελληνικό λαό, ο οποίος για άλλη μια φορά τίθεται αντιμέτωπος με το δίλημμα εξόδου ή όχι από το Ευρώ και την ΕΕ.

Το κλίμα τρομοκρατίας γύρω από την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου, δημιουργήθηκε από την πρώην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΛΑΟΣ και κορυφώθηκε από την πραξικοπηματικά διορισμένη κυβέρνηση αστικής σωτηρίας υπό την πρωθυπουργία του αρχιτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου. Ενός γνήσιου τεχνοκράτη και καλού γνώστη των αγορών, ο οποίος ουσιαστικά ισορροπεί τις αντιθέσεις μεταξύ της αστικής τάξης, έτσι ώστε εκείνη να βγει πιο οργανωμένη και ενωμένη ενάντια στην εργατική τάξη εξαπολύοντας ακόμα πιο σφοδρές επιθέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παπαδήμος πρωτοστάτησε στην είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ το 2001 ως βασικός σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτης. Για πολλούς θεωρείται ο διοργανωτής της υποτίμησης της δραχμής, καθοδηγητής των μετοχοδάνειων και υπεύθυνος για τη δημιουργική λογιστική για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αυτό είναι λοιπόν το προφίλ του εκλεκτού, από την αστική τάξη και το κεφάλαιο και όχι από το λαό, για τη θέση του πρωθυπουργού.

Βέβαια, φαίνεται να υπάρχει πλήρης συγκάλυψη και εξυπηρέτηση των επιταγών της ΕΕ, για τη σκληρή αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, από τη μεριά των ΜΜΕ, τα οποία οδηγούν τον ελληνικό λαό στον σκοταδισμό και την πλάνη προβάλλοντας τη βαθιά λανθασμένη αντίληψη πως το τεχνοκρατικό σχέδιο του Παπαδήμου δεν σχετίζεται με την πολιτική. Αυτό αποτελεί μέγα λάθος καθώς το πολιτικό του σχέδιο απλώς επικαλύπτεται από μια δόση επιστημονικότητας (δηλαδή ότι οι αποφάσεις του δεν στηρίζονται σε πολιτικά κριτήρια αλλά αποτελούν επιστημονικά ορθές επιλογές που απορρέουν από την εμπειρία του στον διεθνή καπιταλισμό), με αποτέλεσμα τα αντεργατικά μέτρα που θα παρθούν να φαίνονται αναπόφευκτα.

Η νέα κυβέρνηση λοιπόν, αναβαθμισμένη από τη συναίνεση που επιτεύχθηκε από το αστικό μπλοκ και με την άμεση συμμετοχή των τεχνοκρατών, μοιάζει να προχωράει ακάθεκτη κλιμακώνοντας την επίθεσή της ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και συλλογικές κατακτήσεις των εργαζομένων, πάντα σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Απέναντι σ’ αυτή την οργανωμένη λαίλαπα που εξαπολύει η αστική τάξη και το κεφάλαιο ο λαός δεν μπορεί να κρατήσει παθητική στάση. Οφείλει να αντεπιτεθεί και να διεκδικήσει όλα τα όπλα που διαθέτει τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα από τους λαϊκούς αγωνιστές. Αυτό πρακτικά σημαίνει την άμεση κλιμάκωση των αγώνων, χωρίς καμία ανακωχή – καμία αναστολή των κινητοποιήσεων για την ανατροπή των χαρατσιών, των εφεδρειών-απολύσεων των περικοπών που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και θα συνεχίσει η νέα.

Το πρώτο βήμα έγινε με την απεργία της 1ης Δεκέμβρη οπού χιλιάδες εργαζόμενοι αντιτέθηκαν στον προϋπολογισμό του αίματος. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ προχώρησαν σε κατάληψη του κέντρου πληροφορικής της ΔΕΗ ώστε να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα ενώ από τη κρατική καταστολή που ακολούθησε μετρούνται 17 συλληφθέντες. Το δρόμο δείχνει η ηρωική απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργείας που συνεχίζει για πέμπτη εβδομάδα.

Φυσικά το φοιτητικό κίνημα δεν πρέπει να είναι απλώς θεατής των εξελίξεων αλλά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις να πιάσουμε ξανά το νήμα των μεγάλων λαϊκών αγώνων του προηγούμενου διαστήματος. Σε συμπόρευση με το εργατικό κίνημα μπορούμε να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε και τη νέα επίθεση, όπως οι αγώνες μας έφεραν σε αδιέξοδο τη κυβέρνηση Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν αυταπάτες ότι ο τραπεζίτης Παπαδήμος θα μας οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση του συστήματός τους! Η κυβέρνηση αστικής σωτηρίας που μας επέβαλλαν ήρθε να σώσει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο περνώντας πάνω απ το δικό μας πτώμα!

Δεν υπάρχουν αυταπάτες ότι η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ θα αποτελέσει καταστροφή. Τώρα που ο καπιταλισμός έχει δείξει το πιο σκληρό, πραγματικό του πρόσωπο μόνη αναγκαία λύση είναι ο λαός να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του μακριά από λογικές εκλογών και λογικές διαχείρησης αυτού του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που μας έχει χρεοκοπήσει! Είναι αναγκαίο και πιο επίκαιρο από ποτέ οι εργαζόμενοι και η νεολαία να θέσουν το πρόταγμα της αντικαπιταλιστικής εξόδου από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, μέσα από εργατικό έλεγχο.

Με πολιτικά και ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, με μαζικό και μαχητικό φοιτητικό κίνημα, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Σταθμός και κόμβος πρέπει να αποτελέσουν οι κινητοποιήσεις της 6ης Δεκεμβρίου (επέτειος δολοφονίας Α. Γρηγορόπουλου) και 7ης Δεκεμβρίου (ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού πείνας). Για άλλη μια φορά οι δρόμοι σε όλη την Ελλάδα να πλημμυρίσουν από τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους. Το Πολυτεχνείο και η αντικυβερνητική – αντιιμπεριαλιστική πορεία, έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα, τώρα σειρά έχει το εργατικό κίνημα να βγεί ξανά στο δρόμο. Μετά τον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι: αυτή η κυβέρνηση αστικής σωτηρίας ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

Στο πλάι των εργαζόμενων η νεολαία, πρέπει να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον. Η νεολαία που χτυπιέται πιο βάρβαρα με αυτά τα μέτρα και αυτή τη πολιτική πρέπει να αντιδράσει. Να ανατρέψει το μέλλον της ανεργίας, της ανασφάλειας, της ανυπαρξίας Συλλογικών Συμβάσεων! Όπως την 6η Δεκέμβρη του 2008, η κυβέρνηση δολοφόνησε τον Α. Γρηγορόπουλο, έτσι και σήμερα δολοφονεί κάθε μέρα τις ελπίδες και τα όνειρα της γενιάς μας. Ας αποτελέσει εκείνη η μέρα εφαλτήριο αγώνων για τη νεολαία, κόντρα στις πολιτικές επιλογές που αποψιλώνουν του παρόν μας και καταστρέφουν το μέλλον μας.

Α.Ρ.Α.Κ. – Ε.Α.Α.Κ.

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ


0 Responses to “καμία ανακωχή με τη νέα κυβέρνηση – αγώνας τωρα για την ανατροπή της”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


κεντρική σελίδα ΕΑΑΚ

eaak

ενάντια στην παιδεια εμπόρευμα

Επικοινωνία

Για πληροφορίες, παρατηρήσεις, κλπ...mail: arak.eaak [at] yahoo.gr ή καθημερινά στο τραπεζάκι της ΑΡΑΚ στο ΤΕΙ Ηρακλείου.

arak arak eaak eaak tei hrakleiou ΑΕΙ ΑΡΕΝ Αλέξης Γρηγορόπουλος Αλεξης Γρηγορόπουλος Γενική συνέλευση ΔΑΠ Δεκέμβρης 08 Δεκεμβρης Εξεγερση Δεκέμβρη φωτογραφίες Ηράκλειο ΠΑΣΠ ΠΚΣ Σ.Τ.ΕΦ. ΣΔΟ ΣΕΥΠ Συμβούλιο Διοίκησης Συμβούλιο Διοίκησης ΤΕΙ Ηρακλείου ΤΕΙ ΤΕΙ Ηρακλείου απεργία απεργια απεργια 23 φλεβαρη απόφαση συνέλευσης αρακ αρακ εαακ ασυλο γενική απεργία γενική συνέλευση σδο γενική συνέλευση σευπ γενική συνέλευση στεφ γενική συνελευση γενικη συνέλευση γενικη συνελευση στεφ δημοκρατικά δικαιώματα διαδηλωση εαακ εε εκδήλωση εκλογες τει ηρακλειου εκπαιδευση εκπαιδευτική αναδιαρθρωση εσωτερικός κανονισμός ηρακλειο καταληψη τει ηρακλειου καταστολή λαος μεταναστες νδ νεα μετρα νομος πλαισιο νόμος πλαίσιο παιδεια πανεργατική απεργία παρασταση διαμαρτυρίας πασοκ πκς πλαίσιο αρακ πορεία πορεια πορειες πρωτοετείς σδο τει Ηρακλειου σευπ τει Ηρακλειου στεφ στεφ τει Ηρακλειου συμβουλια διοικησης συμβούλια διοίκησης συνελευση στεφ τει ηρακλειου τει ηρακλειο τει ηρακλειου τει ηρακλειου συμβουλια διοικησης

Αφίσες ΕΑΑΚ

Μας διάβασαν:

  • 35.680 hits

Αρέσει σε %d bloggers: