02
Νοέ.
12

Κάλεσμα Ανατροπής στους Εργαζόμενους του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου.

Οι καθηγητές βρίσκονται καθημερινά τόσο δίπλα μας όσο και απέναντι μας, κάποιοι προσφέροντας τη βοήθεια που έχουν ανάγκη οι φοιτητές, φροντίζοντας για την μεταδωση της γνωσης  και συμμετέχοντας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. ενώ κάποιοι αξιοποιώντας την ατομική αδυναμία των φοιτητών, αρμέγοντας τους για φτηνή έρευνα, αντλώντας κέρδος από συγγράμματα προκαλούν πληθώρα περιστατικών καθηγητικής αυθαιρεσίες. Στις συγκρούσεις που θα έρθουν είναι απαραίτητο η διανόηση και το επιστημονικό και εκπαιδευτικό προσωπικό να πάρει θέση με τους συναδέλφους και τους φοιτητές που παλεύουν για τα δικαιώματά τους και  θα τους καλωσορίσουμε στην ομορφιά του αγώνα. Όποιος, όμως, καταπιέζει τα συλλογικά μας συμφέροντα για να προωθήσει τα δικά του, θα μας βρει, μαζικά και αποφασιστικά, απέναντί του.

 

          Το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος, είτε απασχολείται στην διοίκηση, είτε στις γραμματείες, είτε στη μηχανογράφηση και τη βιβλιοθήκη, πλήττεται όσο όλοι μας από τη μαζική φορομπηξία, τα καταρρακωμένα εισοδήματα και τη πτώση του βιοτικού επιπέδου. Παρόλο που κάποιοι μπορεί να αναζητούν τα ατομικά τους συμφέροντα με άσχημους τρόπους, τα συλλογικά τους συμφέροντα είναι συμφέροντά μας και συμφέροντα όλης της κοινωνίας. Είναι αναγκαίο να μπουν όλοι στον αγώνα για ζωή, όχι επιβίωση, στον αγώνα για κοινωνική και ανθρωπιστική, μόρφωση και παιδεία όπως και τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στην φυσική και κοινωνική καταστροφή.

 

          Στα πλαίσια της φοιτητικής μέριμνας εξυπηρετούμαστε καθημερινά από τους υπαλλήλους της εταιρίας “Γευσήνους” είτε μαγειρεύουν το φαγητό της λέσχης, καθαρίζουν, σερβίρουν ή χειρίζονται τα ταμεία, είτε λειτουργούν τη καφετέρια. Στην πραγματικότητα οι υπάλληλοι προσφέρουν μια απαραίτητη για τους φοιτητές υπηρεσία, αλλά, μέσα από τη δική τους δουλειά αντλείται τεράστιο κέρδος για τους εργοδότες τους. Στη σημερινή εποχή της εργασιακής και σπουδαστικής, πειθάρχησης και εντατικοποίησης τα κέρδη της εταιρίας προέρχονται από τη δουλειά μας ή τα εισοδήματα των κηδεμόνων μας και παράγονται από τους εργαζόμενους που όχι μόνο δεν απολαμβάνουν παρά ένα ελάχιστο μέρος της δουλειάς τους με τη μορφή μισθού αλλά στερούνται και θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα όπως το δικαίωμα στην απεργία με τις απειλές του εργοδότη τους για απόλυση και ανεργία. Παλεύουμε για δωρεάν σίτιση, για να απομακρυνθεί ο “Γευσήνους” και όλες οι εταιρίες από την λέσχη αλλά και για την προστασία των εργαζομένων του, για καμία απόλυση και ενσωμάτωσή τους στο προσωπικό του Τ.Ε.Ι.

 

          Το προσωπικό καθαριότητας δίνει τη δικιά του μάχη με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τα αντιδραστικά φοιτητικά συμφέροντα. Σε καθεστώς εργασιακού φόβου και ανασφάλειας αντίστοιχο με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους στο ίδρυμα, με αμοιβή τον κατώτατο μισθό και ανύπαρκτη ασφάλιση, αναγκάζονται να υπερβούν τα ήδη αυξημένα καθήκοντά τους, λες και το να μαζέψουν τα σπασμένα μετά από τα ένδοξα πάρτι των παρατάξεων είναι μικρή δουλεία. Παρότι είναι υπεύθυνο για την υγιεινή του ιδρύματος, με διοικητική εντολή αναγκάζεται να ξαμοληθεί να κατεβάσει και να ξύσει από τους τοίχους αφίσες παρατάξεων “για να εξωραΐσει την εικόνα του ιδρύματος”. Περνάει στα τυφλά το ότι οι παρατάξεις της συναίνεσης και της υποταγής, ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, δέχονται κομματικές επιχορηγήσεις και αφίσες ενώ φοιτητικοί σχηματισμοί όπως η Α.Ρ.Α.Κ. χρηματοδοτούνται μόνο από αυτούς που συμμετέχουν στο σχήμα και έτσι καταρρακώνεται ακόμα περισσότερο η οικονομική μας κατάσταση. Δεν πέφτουμε στη παγίδα του να αντιπαρατεθούμε στους εργαζόμενους, αλλά αποκαλύπτουμε τη στάση της διοίκησης και παλεύουμε για το δίκιο μας.

          Σαν φοιτητές εργαζόμαστε σε τεράστιο αριθμό για να στηρίξουμε με το πενιχρό μας εισόδημα τα έσοδα των δικών μας και να χρηματοδοτήσουμε τις σπουδές μας. Είτε σε κάποια φοιτητοδουλειά, είτε σαν αμειβόμενοι φοιτητές, είτε σαν πρακτικάριοι εργαζόμαστε δίπλα σας και ζούμε ίδιες δυσκολίες. Επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα. Τον μόνο δρόμο που μας μένει.

 

 

          Σαν φοιτητές, μελλοντικοί και τωρινοί εργαζόμενοι, που μαζί σας μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας, σας ζητάμε να μην ενδώσετε σε απειλές και φόβους. Ο ατομικός δρόμος επιβίωσης είναι μοναχικός, δύσβατος και γεμάτος κινδύνους από τους οποίους σε προστατεύει μόνο η συλλογικότητα και η συναδελφική αλληλεγγύη. Κανένας μας δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος του στις συνθήκες της σημερινής κρίσης του κανιβαλικού καπιταλισμού. Κανένας μας δεν μπορεί, μόνος του, να ανατρέψει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της φτώχειας και τις εξαθλίωσης,  της αντιδημοκρατικότητας και του νεοναζισμού, τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που εφαρμόζουν οι άθλιες συγκυβερνήσεις. Με τη σειρά μας σας καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση και συμπόρευση μαζί μας, με τον ίδιο τρόπο που το φοιτητικό κίνημα στέκεται στο πλάι του εργατικού και τα δύο μαζί, ενωμένα και συντονισμένα, αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο κάθε αντιδραστικής και εθελόδουλης κυβέρνησης.

 

 

          Η επιβίωσή μας, σαν άτομα, κλάδους, κοινωνία, βασίζεται στην ικανότητά μας να αλληλεπιδράσουμε και να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε και να νικήσουμε. Σας καλούμε να πάρετε τον αγώνα στα χέρια σας, μέσα από την αναζωογόνηση των συλλόγων σας με μαζικές συνελεύσεις βάσεις, την μαζικοποίηση των σωματείων σας και τη καθημερινή συζήτηση και ζύμωση με τους φοιτητές και τους άλλους εργαζόμενους του ιδρύματος.

 

 

          Σας ζητάμε να μας στηρίξετε στις κινητοποιήσεις μας ώστε να σας στηρίξουμε στις δικές σας. Σας ζητάμε να απαιτήσετε τα αιτήματά μας ώστε να απαιτήσουμε τα δικά σας. Σας ζητάμε να δώσετε μαζί μας τις μάχες των απεργιών και των καταλήψεων. Να γίνει αίτημα κάθε συλλόγου και σωματείου η ανατροπή της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής πολιτικής του κοινωνικού πολέμου.

 

 

 

Να δοθεί ο αγώνας από όλους μας

με μαζικές και μαχητικές

απεργίες διαρκείας μέχρι τη νίκη.

 

 


0 Responses to “Κάλεσμα Ανατροπής στους Εργαζόμενους του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου.”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


κεντρική σελίδα ΕΑΑΚ

eaak

ενάντια στην παιδεια εμπόρευμα

Επικοινωνία

Για πληροφορίες, παρατηρήσεις, κλπ...mail: arak.eaak [at] yahoo.gr ή καθημερινά στο τραπεζάκι της ΑΡΑΚ στο ΤΕΙ Ηρακλείου.

arak arak eaak eaak tei hrakleiou ΑΕΙ ΑΡΕΝ Αλέξης Γρηγορόπουλος Αλεξης Γρηγορόπουλος Γενική συνέλευση ΔΑΠ Δεκέμβρης 08 Δεκεμβρης Εξεγερση Δεκέμβρη φωτογραφίες Ηράκλειο ΠΑΣΠ ΠΚΣ Σ.Τ.ΕΦ. ΣΔΟ ΣΕΥΠ Συμβούλιο Διοίκησης Συμβούλιο Διοίκησης ΤΕΙ Ηρακλείου ΤΕΙ ΤΕΙ Ηρακλείου απεργία απεργια απεργια 23 φλεβαρη απόφαση συνέλευσης αρακ αρακ εαακ ασυλο γενική απεργία γενική συνέλευση σδο γενική συνέλευση σευπ γενική συνέλευση στεφ γενική συνελευση γενικη συνέλευση γενικη συνελευση στεφ δημοκρατικά δικαιώματα διαδηλωση εαακ εε εκδήλωση εκλογες τει ηρακλειου εκπαιδευση εκπαιδευτική αναδιαρθρωση εσωτερικός κανονισμός ηρακλειο καταληψη τει ηρακλειου καταστολή λαος μεταναστες νδ νεα μετρα νομος πλαισιο νόμος πλαίσιο παιδεια πανεργατική απεργία παρασταση διαμαρτυρίας πασοκ πκς πλαίσιο αρακ πορεία πορεια πορειες πρωτοετείς σδο τει Ηρακλειου σευπ τει Ηρακλειου στεφ στεφ τει Ηρακλειου συμβουλια διοικησης συμβούλια διοίκησης συνελευση στεφ τει ηρακλειου τει ηρακλειο τει ηρακλειου τει ηρακλειου συμβουλια διοικησης

Αφίσες ΕΑΑΚ

Μας διάβασαν:

  • 35.680 hits

Αρέσει σε %d bloggers: